Wij geven workshops gericht op kunstzinnige oriëntatie in een doorlopende leerlijn. Hieronder staan een aantal van onze thema’s, ook vakoverstijgend inzetbaar als losse workshops.

 

Thema’s: 

vriendschap (pesten)

verhuizen (nomaden, verhuizen in de stad, migratie) 

lichaam (verschillen en overeenkomsten)

werelddelen (culturele verschillen)

mode (van vroeger naar nu) 

architectuur (in de stad en in de wereld)

design (van vroeger naar nu)

beroepen (in de kunst)

seksualiteit (verliefd, gender)

 

Staat je gewenste thema er niet tussen, neem dan contact met ons op:  info@haagskunstatelier.nl

Rolfie de Recyclobot

Wil je van je school een duurzame en circulaire school maken? Huur dan onze medewerker Rolfie in op school. Rolfie komt samen met leskaarten en/of een kunstdocent. Vraag dan hier naar de mogelijkheden. 

 

#themagericht #ontdekkendleren #duurzaamheid

‘Reisje op School’

In het project “Reisje op school” nemen we de leerlingen mee op reis binnen school. Dit is een alternatief voor het traditionele schoolreisje, speciaal ontwikkeld voor deze tijd. Reisje op School heeft als voordeel dat we veel verder kunnen reizen zonder een grote ecologische voetafdruk achter te laten. Samen toveren we de school of de klas om in een andere belevingswereld. Waar gaan jullie heen op school? 

 

Voorbeeld bestemmingen:

Indonesië

Kenia

De oceanen

De dierentuin

 

Staat je gewenste bestemming er niet bij, neem dan contact met ons op voor maatwerk: info@haagskunstatelier.nl

Primair onderwijs

HKA2.0-KunstBox voor in de klas

Als het (vanwege covid) niet mogelijk is om een externe docent een les te laten geven, niet getreurd! Speciaal daarvoor hebben we onze HKA2.0-KunstBox voor in de klas ontwikkeld.

Kunstzinnige oriëntatie binnen het bestaande curriculum.

Een box vol inspirerende materialen die volledig passend zijn bij het onderwerp naar keuze. De lesbrief ontvangt de docent waarin stapsgewijs uitgelegd wordt wat de bedoeling is. Per leerjaar hebben we verschillende passende onderwerpen, zodat het passend is binnen de leerlijn.