Onderwijs

Naschoolse activiteiten
We geven ook naschoolse activiteiten in Den Haag: inspirerende workshops in de schoolgebouwen waar we werken. De kinderen die erg enthousiast worden van kunst- en cultuurlessen en nóg meer willen leren zijn bij ons op het juiste adres. 

Basis onderwijs
In een doorlopende leerlijn bieden we minimaal 2 kunst- en cultuurlessen aan per klas. In de onderbouw werken we vanuit een verhaal dat aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. In de bovenbouw komen daar kunstenaars, architecten en designers bij.

Voortgezet onderwijs

Schoolprojecten voor het voortgezet onderwijs.

Projectweken zijn de uitgelezen kans om kort en krachtig in te gaan op onderwerpen als beeldende kunst, duurzame architectuur en stedenbouw. Samen met architecten en stedenbouwkundigen kijken we met de leerlingen naar hun directe omgeving. Zij gaan vervolgens zelf aan de slag: maken een maquette of een beeld voor in de openbare ruimte.

Verdiepingslessen bij KUA

De theorie uit KUA beklijft beter door die te koppelen aan de praktijk. Daar is voor een docent op de middelbare school vaak alleen geen tijd voor. Daarom hebben wij verdiepende modules ontwikkeld. Voor de verdiepingsles van het Haags KunstAtelier begint, bespreek je een onderzoeksvraag met de leerlingen. Aan de hand van dat gesprek geven wij een les met materialen die goed bij het onderwerp passen.