Carin E. Hack
Tessa de Koning
Docenten
Vrijwilligers
Haags KunstAtelier geeft inspirerende lessen op scholen, culturele instellingen, bij particulieren en bedrijven op het gebied van kunst, architectuur, design en cultureel erfgoed. Hierbij maken we gebruik van duurzame materialen, verhalen, kunstenaars en
kunststromingen.
Beeldende activiteiten helpt mensen om hun cognitieve- sociaal-, emotionele- en praktische vaardigheden te ontwikkelen. Kunsteducatie draagt bij aan een gezondere samenleving. Dit type onderwijs stimuleert de ontwikkeling tot zelfstandig vrijdenkende mensen.
Onze missie is om zoveel mogelijk kinderen en volwassenen uit de verschillende stadsdelen te verbinden en bewust te maken van:
- verschillende culturen, erfgoed en maatschappelijke ontwikkelingen om een zo inclusief mogelijk beeld te krijgen van de (Haagse) samenleving;
- het belang van duurzaamheid;
- hun eigen creativiteit.
Haags KunstAtelier, HKA2.0 opgericht door Tessa de Koning en Carin Hack, is een vervolg van Stichting Haags Kinderatelier, HKA.
De stichting was 27 jaar een begrip in de stad Den Haag binnen de cultuureducatie.
Docent en bestuurslid
Als kind was ik altijd bezig met dingen verzinnen en maken. Op de vraag wat ik later wilde worden, had ik nooit een duidelijk antwoord, behalve dat ik iets wilde doen om mensen blij te maken en te inspireren.
Na mijn opleiding architectonisch ontwerpen aan de KABK, ben ik begonnen met het ontwerpen van meubels en lampen. Leuk, maar omdat ik niet over de benodigde marketing skills beschikte, toch niet mijn ding. Daarna in het buitenland gewoond, twee leuke dochters gekregen en weer terug in Nederland me het vak ‘glas in lood zetter’ eigen gemaakt. Om niet alleen in mijn werkplaats te werken, ben ik begonnen met het geven van cursussen glaszetten. Dit lesgeven vond ik heerlijk en wilde deze competentie uitbreiden. Ik zag een vacature bij Stichting Haags Kinderatelier en heb meteen gereageerd, en ben bijna dezelfde dag nog begonnen. Inmiddels 15 jaar verder en nog steeds blij met mijn werk, het verzinnen en geven van inspirerende kunst & design lessen voor jong en oud. Als mede bestuurder van Haags KunstAtelier hoop ik met inspirerende zaadjes bij te kunnen dragen aan een kleurrijker geheel.
Contact: carinhack@haagskunstatelier.nl
Docent en bestuurslid
Door kunst en cultuur onderwijs leer je jezelf en je omgeving beter kennen. Levenslessen leren door de ogen van kunstenaars en verschillende culturen zorgt voor verbinding. Dat ik daarmee nu ook mijn brood kan verdienen vind ik helemaal fantastisch.
Als kind heeft tekenen en knutselen mij geholpen om lastige situaties als onder andere het overlijden van mijn vader te verwerken en wilde ik niets liever dan net als mijn opa houtsnijder worden of net als mijn vader achter de architecten tafel tekenen. Dat is het beide niet helemaal geworden en ik zie me nu meer als een duizendpoot die allerlei disciplines lief heeft.
Na een opleiding voor interieurstyliste wilde ik meer en ben ik naar de KABK in Den Haag gegaan om daar architectonische en textiele vormgeving te gaan studeren. Als zelfstandig vormgever werkte ik hierna, maar mijn hoofd werkzaamheden werden al snel het zorgen voor mijn kinderen en andermans kinderen. Twaalf jaar ben ik gastouder geweest waar ik tevens mijn creatieve geest in kwijt kon. Ik heb genoten van alle verschillende kinderen en ouders die bij mij over de vloer zijn gekomen en ze hebben stuk voor stuk een warm plekje in mijn hart. In 2019 wilde ik mijn kunst kennis opfrissen en ben ik een deeltijd opleiding gaan volgen voor docent beeldende kunst en vormgeving aan de HKU. Als docent kunst en cultuur lessen geven is voor mij de perfecte combinatie van met mensen werken en mijn creatieve passie tot uiting brengen.
Contact: tessadekoning@haagskunstatelier.nl
De organisatie wordt gevormd door een diversiteit aan kunstenaars, vormgevers, architecten en ontwerpers afkomstig uit verschillende disciplines. Hiernaast zijn er gastdocenten, vrijwilligers en stagiaires die voor en achter de schermen de lessen versterken.
Tessa de Koning
Carin E. Hack
Elsa Doornewaard
Lisette Groen
Gastdocenten speciale projecten:
Olga Grig
Tonko Leemhuis
Marcel Teunissen
Roos Hack
Charry Groenhart: communicatie medewerker
Eric Goldschmitz: ateliermedewerker
Fatima Fatah: ateliermedewerker
Ilham Koubaa: workshop assistent en ateliermedewerker
Marijke Mandjes: workshop assistent
Nilay Aykin Kaya: ateliermedewerker
Arina Lakushek: ateliermedewerker
Patrycja Pyzalska: workshop assistent en ateliermedewerker
Agnieszka Brytczuk: workshop assistent en ateliermedewerker
Talitha Ganga: ateliermedewerker
Hasna Belkaid: ateliermedewerker en aspirant docent
Branka Poyak: ateliermedewerker
Marie-Christien Kleintjes: atelier coördinator
Marcel van Dijen: workshop assistent
Roger Nievaart: vrijwilliger socials en aspirant docent
Sabrina Ippel: ateliermedewerker
Mark Jagdewsing: administratief medewerker
Paul Oram: creatief uitvinder
Ewa Kijowska-Stroes
Stagiair:
Gwen Meijer (Breitner Academie)
Wil je ook stage lopen bij ons? Mail dan hier en vraag naar de mogelijkheden!