Verdiepings

-lessen

bij KUA

De theorie uit KUA beklijft beter door die te koppelen aan de praktijk. Daar is voor een docent op de middelbare school weinig tijd voor. Daarom hebben wij verdiepende modules ontwikkeld. Voor de verdiepingsles van het Haags KunstAtelier begint, bespreek je een onderzoeksvraag met de leerlingen. Aan de hand van dat gesprek geven wij een les met materialen die goed bij het onderwerp passen. Ook kan er gekozen worden om een HKA-onderwijs-box te bestellen om de les wel zelf te kunnen geven.

Daarbij kijken we graag buiten de onderwijsboeken om, waarbij onderstaande domeinen wel leidend zijn. Ons doel is om de leerlingen een zo breed mogelijk (kunst)perspectief mee te geven.

 

- Kunst en religie, levensbeschouwing

- Kunst en esthetica

- Kunstenaar en opdrachtgever; politieke en economische macht

- Kunst en vermaak

- Kunst, wetenschap en techniek

- Kunst intercultureel

 

Onderwerpen:

-  de cultuur van de kerk in de elfde tot en met veertiende eeuw;

-  de hofcultuur in de zestiende en  zeventiende eeuw;

-  de burgerlijke cultuur van Nederland    in de zeventiende eeuw;

-  de cultuur van Romantiek en realisme in de negentiende eeuw;

-  de cultuur van het moderne in de eerste helft van de twintigste eeuw;

-  de massacultuur vanaf 1950.

HKA2.0-Onderwijs-Box

Als het (vanwege covid) niet mogelijk is om een externe docent een les te laten geven, niet getreurd! Speciaal daarvoor hebben we onze HKA2.0-onderwijs-boxen ontwikkeld.

Een box vol inspirerende materialen die volledig passend zijn bij het onderwerp naar keuze. De lesbrief ontvangt de docent waarin stapsgewijs uitgelegd wordt wat de bedoeling is.